torsdag 13 september 2012

Vecka 37

Snart har vi gått fyra veckor i skolan och det är glada och pigga barn varje dag. Fantastiskt!
Vi börjar alltid morgonen med en samling, sjunger Godmorgonsången och går igenom dagen. Sen brukar det bli mer sång, det här är en sjungande grupp som älskar musik!
Fram till rasten har vi en stund på oss att antingen arbeta, spela något spel eller leka en lek tillsammans.

På uterasten är det fotboll, klätterställning eller bygga kojor som gäller, för det mesta i god anda. Hittills har vi haft tur med vädret, men regnrusket närmar sig...
När vi kommer in efter rasten kommer den viktiga frukt och läs stunden. Utan den skulle de nog inte orka så bra som de gör fram till lunch!
Sen kommer ett arbetspass, antingen i halvklasser eller med olika varierande uppgifter. Den här veckan har vi byggt sammansatta ord i svenskan, övat mer på siffra-antal och lägesord i matematiken, gjort två sidor till i Boken om mig, pratat om familj på engelska och kommit in på månader och födelsedagar. De flesta hade koll på vilken månad de fyller år! Bra!
Mer och mer orkar de, vi förvånas över hur motiverade och uthålliga de är, våra nybörjare i skolan.

Vid lunchen uppmuntrar vi dem att smaka på allt, ta grönsaker och äta sig mätta. Vi har bra mat. Det är tyvärr mycket mat som slängs och vi funderar på hur det ska bli bättre. Att lära sig tycka om mat med smaker som man inte brukar äta eller att äta trots att det inte är det godaste man vet kräver träning! Att ge varandra matro och sitta en lång stund för att äta lugnt är andra saker vi pratat om den här veckan.

Efter lunchen brukar det bli ett kortare arbetspass innan lek. Då märks det att det är eftermiddag och orken tryter.
Det var lite om hur våra skoldagar kan se ut.
Tyvärr blir det inte så många bilder denna vecka. Kameran är på skolan och jag är hemma...
Magnus tog en fin bild från idrotten där klassen har den tuffa uppgiften att föra rockringen ett varv runt utan att släppa varandras händer. De klarade det förstås!

Trevlig helg!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar