fredag 18 januari 2013

Vecka 3


Å vad härligt att vintern är tillbaka! Det finns så mycket att göra ute och mer blir det. Nästa vecka blir det skidpremiär på idrotten med Ulrika och på Eftis kommer det finnas möjlighet att åka skridskor på torsdagar. Iskana och pulka lär det bli mer av också :)
I onsdags njöt vi lite extra av snön när vi gick till Hjorthagen på uteskola. Nyfallen orörd snö så långt ögat nådde. Uppgifterna vi tänkt göra lades åt sidan och vi bara lekte i snön!

Kull-lekar på ängen var roligt. Och jobbigt för vuxna ben...

En flock med flickor på väg in i skogen.

Till en snöträdkoja.

En snöängel!

Stocken förvandlades till ett skepp med pirater.

Barnen har blivit så duktiga på att hantera datorerna och program.  Härom veckan tog de en bild i Photo Booth (fotoprogram) och drog över den till en tom Pages (skrivprogram) sida, skrev en text till bilden och skrev sedan ut den. Och de är väldigt snabba på att hjälpa varandra om det behövs, min hjälp behövs allt mindre. 
Barnen kan även öppna Espresso och botanisera själva bland matteövningarna som finns. Vi har även hittat andra bra sidor på Internet som vi provar på. T ex elevspel.se och sheppardsoftware.com där vi lär oss på engelska. Tips på bra pedagogiska sidor som ni även kan nå där hemma!

På ur.se hittar vi också bra saker. Just nu när vi arbetar med tid och rymden tittar vi på "Kapten Balans och tidsmaskinen" samt "Himlagrisar och stjärnkastruller". Rymden ger upphov till många funderingar och frågor. På torsdagens pass när vi pratade om stjärnor och att solen är en stjärna som kommer att slockna någongång i framtiden blev det oro i ledet. De blev något lugnade av att det inte kommer att ske än på några miljarder år.Arbete på Espresso.

De har fått prova på "Happy Cube 3D". Fantastiskt rolig hjärngymnastik där man ska bygga ihop kuber av sex pusselbitar. Finns i olika svårighetsgrader för olika åldrar. Rekommenderas!

Kräver koncentration!

Se vilken arbetsiver :)

Räknesagor har vi också tränat hjärnan med. 
Våra små björnar fick spela huvudrollerna.

På engelskan lärde vi oss några nya sånger. Bl a en rörelsesång där vi räknar till tio. Här visas en liten filmsnutt av det!


Veckan avslutades med en kristallklar krispig dag med isande kyla. Vackert!
Tack Axel för bilderna :)Trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar