lördag 1 mars 2014

Vecka 9

Denna vecka startade vi med tema "Husdjur". Alltid intressant då flera barn har eller vill ha husdjur, men vi tar även reda på mera om lite ovanliga husdjur som ödlor och gerbiler. Bli inte förvånade där hemma och ni får frågan om det inte är dags att ha en orm  :) 
Vi tittar på avsnitt från ur.se - "Mitt husdjur och jag" samt läser i faktaböcker. Sedan har vi börjat tillverka varsin faktabok om husdjur där de både ska skriva och rita faktablad om olika husdjur. Passade även på att vika till snälla katter och hundar som vaktar vårt klassrum.
På fredagen fick vi besök av vår speciallärare Linda som genomförde ett matematiktest. Barnen visade en grym koncentrationsförmåga och det ska bli roligt att se resultatet!


Veckans härligaste skratt fick vi tillsammans när Rebecka, Kajsa, Valle och Oscar läste upp en pjäs de övat på under lektionen med läsgrupper. Det var en pjäs med mycket humor och de läste med både inlevelse och tajming. Mycket uppskattat och det känns som om lektionen efter lunch på tisdagar kommer att vara en lektion som många längtar efter.

På torsdagen fick vi besök av klasskamraten Emma som bor i Tallinn för tillfället. Hon visade bilder och berättade om hennes skola hon går i där och alla blev imponerade av att hon blivit så duktig på engelska. Trevligt att ses och välkommen tillbaka till hösten!

Ha en fin helg!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar