söndag 7 juni 2015

Vecka 23

Veckan började med ett intressant besök vid Callanderska gården. Efter att Olle berättat lite om gården och byggnaderna, delades eleverna in i grupper. De fanns sex stationer med olika arbetsuppgifter som eleverna fick testa på. 
Det blev en mycket lyckad eftermiddag som avslutades med saft och bulle. Jag vill tacka alla på Callanderska gården för denna dag.


I mitten av veckan påbörjades drakbygget inför "tävlingen" på fredagen. Blompinnar, sugrör, plast, papper, tejp, silkespapper m.m. fanns som byggnadsmaterial. En dator fick gruppen också ha ifall man ville googla sig fram till ritningar på nätet. Grupperna hade sammanlagt tre lektioner på sig och alla lyckades med att åtminstone ha med sig en drake på fredagen. 

Vi hade tyvärr inte vinden på vår sida på fredag och det gjorde att det blev lite svårt att få våra drakar att flyga. Vi fick också lära oss att silkespapper är väldigt tunt och skört material i en byggkonstruktion. Vi hade hur som helst en trevlig stund på Apotekarängen. Nästa år gör vi ett nytt försök. 


På fredag firade vi också Sveriges nationaldag. Åk 6 och 7 bjöd på program och efter att flaggan var i topp gick vi efter dryck för att tillsammans utbringa en skål. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar