lördag 6 oktober 2012

Vecka 40

I måndags var det den Internationella barndagen. Vi pratade och läste om hur olika barn kan ha det i världen, de är så kloka, på frågan om vad som är viktigt för ett barn kom svaren vatten, mamma och pappa, kläder, mat och leksaker : ). De gjorde även fina duvor på eftermiddagen.

Vi har även pratat trafikvett, vägmärken och som ni ser på bilden nedan, spelat Trafikspelet.


 Äntligen, äntligen fick datorerna komma in i klassrummet! Vi startade med att lära oss hur man för pilen över skärmen, klickar och öppnar program, skriver i Pages, ändrar storlek på bokstäverna och några sparade sitt dokument. Så intresserade och duktiga! Några började fylla bokstäver sida upp och sida ner, några skrev alla klasskamraters namn (tjuvkikade på muggarna) och några började även skriva på sagor.


På onsdagen uteskola följde halva gruppen med mig till Hjorthagen där barnen tränade på att hämta dubbelt eller hälften samt gick på skattjakt efter höstfärger. Vi konstaterade att hösten har många vackra färger och nyanser. 
Andra halvan av klassen fick följa med Magnus till brandstationen. Det blev ett mycket uppskattat besök där de fick lära sig hur det fungerar där och även prova att sitta i brandbilen. På bilden ser ni glada barn med något för stora hjälmar...


Ha det så bra!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar