fredag 26 oktober 2012

Vecka 43

 Vi har haft en härlig vecka fylld med annorlunda och roliga saker! Och vi har bildbevis :)

I måndags välkomnade vi två nya medlemmar i vår klass. De vandrande pinnarna Rosetta och Teddy (framröstade namn) tog plats i det inredda akvariet i fönstret. De fann sig snabbt tillrätta och har både hunnit med att klättra på barn och stolar, trillat ner på golv och lagt ägg. 

Ganska stora!

De kittlas när de går på armen.


I tisdags fick vi besök av FN-filuren som berättade om barns rättigheter världen över. Barnen lyssnande, ställde frågor och hade mycket att berätta. Självklart fick alla chans att krama Filuren innan han reste vidare till New York. 

Hej alla barn!


I onsdags hade vi en kylig utflykt till en fantastiskt höstig ekbacke i Hjorthagen. Där byggde vi geometriska former och lekte Kims lek innan det var dags för matsäck och fri 
lek.

Samling i löven.

En triangel av pinnar.


Geometriska former är för övrigt något vi arbetar mycket med just nu på olika sätt. Att säga triangel i stället för trekant och att det finns två olika fyrkanter som heter kvadrat och rektangel är fortfarande lite klurigt. 

Bygger med former och ritar av.


Vernissagen i onsdags blev en välbesökt tillställning och Giraffernas och Zebrornas bidrag blev riktigt fina när vi ställde upp det tillsammans!

Vilda djur på savannen.

Trädormar från Afrika.

Veckan avslutades med en Nalledag då alla hade med sig en nalle eller ett gosedjur som fick vara med under dagen. Vi sjöng nallesånger, lyssna på en dramatiserad saga om Guldlock och de tre björnarna, göra en egen Nallebok, besöka skolsköterskan Anita och bli intervjuad av Magnus. Dagen avslutades med lek och Bamse-film. 

Arbete med Nalleboken.

Längd och vikt hos skolsköterskan Anita.

Anita kollade även nallarnas syn och hörsel.
Anita hälsar att nallarna går upp i vikt som de ska och verkar vara i god form inför vintern. Några behöver komma på återbesök för att göra om hörseltestet och om det blir några besvär med allergier är det bara att höra av sig :)

Magnus tar en pratstund med nallarna och filmar. Se nedan!


Nu väntar ett höstlov och sedan börjar Vinterterminen!
Ha det så bra!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar