fredag 9 november 2012

Vecka 45

Vi har ett haft ett härligt gäng Giraffer med mycket energi den här veckan. Det märks att det varit höstlov...Livliga, pratiga och leksugna. De verkade tycka att det var väldigt roligt att komma till skolan och att träffa alla igen! 

Med mycket spring i benen tog vi i onsdags en låååång promenad till Blåbärsskogen på Uteskolan. Där fick de i uppgift att bygga ett Fantasidjur av det material de hittade i skogen. De var otroligt engagerade och påhittiga och jobbade med det länge. Det var knappt att vi hann med att fika matsäcken förrän det var dags att gå hem igen. 

Varm o'boy är riktigt gott i skogen en kall höstdag!

Lite lek hanns med. Här är en rutchkana mitt i skogen!

På torsdagen fick de sedan fortsätta att arbeta med sitt Fantasidjur. Tillsammans fick de fundera på vad djuret äter, hur det bor om det finns några fiender. Sedan skrevs det ner på datorn och blev en fin skylt tillsammans med djuret. 
Det är så häftigt att se dessa sexåringar sitta och skriva tillsammans vid en dator. De hjälps åt, väljer ord och stavar tillsammans och har väldigt roligt! Tillsammans får de också ett fint resultat som de kan vara stolta över!

De bor gärna under marken vid ett hus och heter Kalle. 
Han äter insekter. Fiende är örnar och älgar. Valle och Paula

 Vi har också gjort färdigt "Boken om mig" den här veckan. På fredagen fick de sitta och läsa/visa/berätta ur sin bok för sina kamrater. Ännu en sak som de var stolta över! Att producera något själv och få visa det för andra stärker självkänslan otroligt mycket!
Fredagen bjöd på en kall och klar dag. På skolgården var det lek i alla hörn.

Några bodde vid stocken.

Andra lekte med is och vatten.

På frostigt konstgräs stod en glad målvakt.

Ha en härlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar