fredag 16 november 2012

Vecka 46

På skrivarverkstaden denna vecka pratade vi först om hur saker händer i berättelser, att det brukar ske saker i en viss ordning. Att berättelser har en början, då man får reda på vilka som är med, en mitten då det händer saker och ett slut då man får veta hur det går. Sedan fick de tillsammans med sin skrivarkompis träna på "Vad händer sen" rutor och tillsist rita och skriva en egen händelse. Varje gång de skriver på datorerna skriver vi ut och sätter upp på väggen. De gör så fina arbeten att de bara måste visas upp!
Det var en gång en rallybil som körde i 200 kilometer i timmen 
och hamnade i rymden.


Vi har börjat förberedelserna inför julfesten som skolan har den 15:e december. Förskoleklasserna får äran att spela upp Julevangeliet. Marta kom in till oss och presenterade alla figurer som finns med och berättade om handlingen. Sen började alla fundera på vad man ville vara. Det resulterade i tre Maria, ingen Josef, fem änglar, tre åsnor, fem vise män och en väldig massa får. Lite roligt skulle det ha varit, men vi lottade till sist och kom överens så att antalet stämmer med berättelsen.
Veckan avslutades med ett efterlängtat besök av en brandman med riktig brandbil. Det var väldigt glada  och nöjda barn som fick med både ett diplom, en hjälm och en serietidning hem idag.
Nu hoppas vi på lite bra väder i helgen så att vi får njuta av solen, gärna på ett soldäck! 
Trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar