lördag 8 december 2012

Vecka 49

Nu går tiden riktigt fort och julen närmar sig med stormsteg! Varje morgon vid samlingen dras namnet på den som får göra dagens kalenderdragning. Klassens julkalender sitter på väggen gjord av dekorerade toarullar. I varje rulle gömmer sig en gåta t ex "Vilket djur kan hoppa högre än ett hus?" eller ett uppdrag "Välj en lek som klassen ska leka tillsammans". Den morgonen inledde vi med kurragömma :)

På fruktstunden efter rasten läser vi ur boken "Marias lilla åsna" och nästan varje dag övar vi till Julspelet. Vi har även tillverkat en gran och pyntat med tio-kamrats-smällkarameller och julkulor. Veckan avslutades med tillverkning av "Hjärtkorgar" som nu hänger på grenen i taket.Uteskolan blev inne även denna vecka då det var lite för mycket snöstorm för att gå iväg någonstans. Istället tog vi in snö i muggar, undersökte ren/smutsig snö, provade hur man kan få snö att smälta fortare och varifrån snön kommer samt vad den är gjord av. Kloka barn!
På torsdagen blev det en högtidlig stund i gympasalen tillsammans med alla på hela skolan då vi firade Finlands nationaldag. Staffan berättade lite om Finlands historia för oss och så sjöng vi förstås den Finländska nationalsången.
Efter det gick vi till Munkhagskyrkan och tittade på deras föreställning där vi fick hälsa på hemma hos två dockor under julen.

Och så har vi förstås fått härlig vinter. Barnen har hittat en pulkabacke på skolgården som de har väldigt roligt i på rasterna.Då och då får vi njuta av solen strålar. Vet inte om barnen tänker så mycket på det men som vuxen stannar man upp, uppskattar ljuset och den vackra utsikten mot vattnet och slottet.
Ha en fin helg!
Just det. Svaret är förstås "Alla, hus kan ju inte hoppa..."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar