fredag 1 februari 2013

Vecka 5

Vilken härlig klass vi möter varje dag! Glada, pigga (kanske inte första stunden på morgonen...) och vetgiriga. Nyfikna på nya saker samtidigt som det spritter i dem av leklust. Att få vara med om ett förskoleklassår är en omvälvande upplevelse inte bara för de små. Vi stora förundras över deras utveckling och vi lär oss också många nya saker på kuppen. Roligt!

I onsdags blev det inneskola istället för uteskolan pga av det väldigt blöta och kalla vädret. Då läste vi boken "Tandligan" där klass 1b gjorde ett tanddiagram över tänder som trillade ur titt som tätt. Vi ville förstås inte vara sämre utan gjorde ett eget. "Giraffernas tappade tänder"diagram hänger nu på tavlan. Där kan vi utläsa att flera barn har tänder som sitter som berg och på andra rasar tänderna ur munnen. Vill fyller på allteftersom de tappar dem :)


I dag blev det en lite annorlunda Skrivarverkstad där man istället för att arbeta i par fick skriva sin egen text. Först lyssnade de på en saga om en rymdresa, sen fick de rita och måla sin egen rymdvarelse. Efter det skrev det om sin rymdvarelse, vad den heter, var den kommer ifrån och om den kan göra något speciellt. Alla skrev efter sin egen förmåga, flera kommer igång helt själva, arbetar självständigt och kommer med ett utskrivet papper. Några behöver uppmuntran och lite hjälp men det blev tillsist ett riktigt bra resultatet som hänger på väggen utanför klassrummet.


Snyggt jobbat denna vecka alla Giraffer. Nu tar vi helg!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar