fredag 8 februari 2013

Vecka 6

Frukt och läsestunderna efter första rasten har varit lite annorlunda denna vecka då vi börjat lyssna på Martin Widmarks ljudbok "Schlager sabotören" med ett nytt LasseMaja mysterium. Till varje kapitel finns en låt som spelas och då rycker det i mångas ben. Nu har vi ett litet disco i slutet av varje fruktstund :) 

Stationsarbete i matematik fungerar väldigt bra! Olika uppgifter som man arbetar med en stund innan man går till nästa. På stationerna denna vecka var det:

Cuisenairestavar som de byggde trappor och tiokamrater med.

Mattemattan med snabb huvudräkning.

Matteboken Pixel som bör avnjutas med stor koncentration.

En hård kamp i Tiokamratsspelet.
I onsdags fick även förskoleklassbarnen prova på att ha Vinterexpedition. Vi tog en lång promenad till Himlabacken och åkte pulka, lekte och fikade. På hemvägen fick vi kämpa lite extra då benen var trötta efter allt spring i backen. Men med lite positivt tänkande tog vi oss till sist ända fram.
Idag har vi haft en lugn arbetsfredag där vi fördjupade oss i vår planet jorden, tittade på ett avsnitt om jordens födelse och ett avsnitt om vulkaner på "Animated science" på ur.se. Vi har också börjat följa matematikserien "Spagetti, makaroner, hundra miljoner" (också på ur.se) där det i varje avsnitt blir matematiska bekymmer på den lilla restaurangen.

Här ser vi en fridfull stund vid en iPad!

Tid för lek! Kaplastavar blir höga torn.

Tid för helg! Sköt om er!
1 kommentar:

  1. Vilken härlig vecka! Ha en riktigt skön helg, ni också!

    SvaraRadera