fredag 12 april 2013

Vecka 15

Det var ett gäng härligt pigga och glada barn som kom tillbaka efter påsklovet på måndagen. 
På onsdagen var de något mer dämpade efter uteskolan och idag fredag är det sex stycken borta från klassen. Förkylning med feber är tydligen populärt...

I tisdags gjorde vi i ordning vår 10-affär på matematiken. Förpackningar av olika slag togs med hemifrån, prissattes och ställdes in i hyllan. Det blev en välbesökt och billig affär där inget kostar mer än 10 kr. Vi har en kassaapparat där räknefunktionen (o)lyckligtvis är trasig så då blev det extra mycket huvudräkning. :)
På Uteskolan var planen att leta vårtecken, men nej... Temperaturen var nära noll, snöflingor singlade ner och allt grönt hade gått och gömt sig. Så vi gjorde en bokstavs-skattjakt i stället. Varje grupp fick en äggkartong med en bokstav i varje fack. Uppgiften var att hitta något i naturen som började på den bokstaven och lägga i förpackningen. Rolig uppgift med fint samarbete!


S som i sand, P som i pinne, G som i gräs, L som i löv, M som i mossa och B som i bark.

Vi har även påbörjat ett sagotema. Vi har funderat över hur sagor börjar (Det var en gång...), hur de brukar sluta (lyckligt!) och vad de kan innehålla för figurer och föremål. Med nya skrivarpar blev uppgiften att tillverka en saga som innehöll tre önskningar. Med mycket fantasi och stor skrivarglädje satte de igång! 
Eftersom våren verkar dröja så tillverkar vi en egen i klassrummet. 
Vitsippor hänger från vår trädgren och bin surrar omkring på väggen. 


Lite värme i helgen vore inte helt fel...
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar