fredag 26 april 2013

Vecka 17


Vi hade ett laddat skräpplockargäng i onsdags. Efter ett snabbt fika kom påsarna fram och arbetet började. Vi höll oss bara på skolgården men det fanns mycket att göra där. Kratta, sopa, plocka bitar från leksaker som gått sönder och skrubba den leriga väggen.


Torsdag blev en fordons och trafikdag. Det planerade lastbilsbesöket blev framskjutet tre veckor men vi arbetade i alla fall nästan hela dagen med trafikregler, vägmärken och olika fordon. Barnen var väldigt intresserade och hade mycket att berätta. 
På fredagen följde vi upp med Johanna som berättade om sin sport Roadracing, visade sin utrustning och så tittade vi två gånger på ett filmklipp från Lilla Sportspegeln där Johanna var med. 
 
Barnen var riktigt intresserade och imponerade. Det var spännande att få prova hennes handskar och skor som hon har när hon kör. Cool tjej som hade sin sista praktikdag hos oss idag. Fem veckor går fort och vi önskar henne lycka till med skolan och med tävlingssäsongen som börjar nu. 
Kom snart och hälsa på! Strax innan jul dog våra två vandrande pinnar vi hade i klassrummet. Akvariet ställdes undan i dataförrådet och glömdes bort. Tills några barn kommer och upplyser oss om att det är en massa vandrande pinnar bebisar där. Akvariet ställdes tillbaka i klassrummet, nytt vatten och sallad fylldes på och ja, vi räknar och räknar men ingen av oss är säker på hur många de är.
Här har en vandrande pinne bebis klättrat upp på giraffens huvud.

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar