fredag 18 oktober 2013

Vecka 42

Barnen har fått arbetat hårt med vår lärarstuderande Isabella den här veckan :) 
På uteskolan i onsdags påbörjades projektet om hållbar utveckling. På vägen till Blåbärsskogen hittade vi överraskande mycket skräp längs vägen, troligtvis för att vi satt på oss "Skräpögonen". 
Burkar, kaffepappersmuggar, tomma chipspåsar, fyllda hundbajspåsar (varför tar man upp efter sin hund och sedan slänger påsen i diket?), glasbitar, kalsonger, tja, det blev många spännande fynd. 
Detta sorterade vi i olika högar när vi kom till vår plats i Blåbärsskogen. 
Sedan hann vi förstås med fika och lek, det är så roligt för i skogen leker nästan alla barn i klassen med i samma lek. Denna gång var flickorna drakar och draktränare och pojkarna jagade dem. 


Tillbaka i klassrummet gjorde de i ordning sorteringspåsar för vidare sorteringsuppgifter nästa vecka.Halloween börjar tidigt i år fick vi se när vi kom in i matsalen. Det blev en väldigt spännande lunch med talande statyer, spelande pumpor, rörlig grön häxa och fladdermöss med lysande ögon. Bäst var spindeln som vaktade oss. De blev dock lite för spännande för flera av de yngre barnen så nu är en del av sakerna bortplockade, men det var en upplevelse! 

Ha en skön helg!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar