söndag 27 oktober 2013

Vecka 43

Vi har gjort mycket saker tillsammans de senaste dagarna. Det ger en skön känsla av sammanhållning och ett engagemang som delas av alla på skolan.

På torsdagsmorgonen hade vi en fin FN-samling under Staffans ledning. Barnen lyssnade till presentationen om FN och vad de gör i världen. Precis som vi alla tillsammans på skolan gör, tar hand om varandra! Vi fick även tillfälle att lyssna på en sång av Lilla Kören med Maarit vid pianot.


På torsdagseftermiddagen fortsatte vi med "tillsammans-tänket" då hela skolans arbete av serier visades upp på en välbesökt Vernissage. När allt kommer upp på väggarna blir det så mycket att se på och det framgår hur stort arbete som lagts ned. Fantastiskt! I matsalen såldes fika som barn och föräldrar bakat och skänkt till skolan. Pengarna går förstås till vår vänskola i Mbuko. Tack!

På fredagsmorgonen fortsatte vi att tillsammans kratta skolgården med fem andra klasser på skolan. Många säckar löv blev det och ett bra samarbete. Som tack för hjälpen avslutade vi arbetsstunden med saft och kaka i morgonsolen på skolgården. Härligt!

Så avslutade vi veckan med ett videosamtal med klasskamraten Emma som bor i Tallinn för tillfället. Jätteroligt att äntligen få höra om hur hon har det och barnen hade många frågor till henne. Ser fram emot nästa gång!

Ha en skönt höstlov!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar