fredag 15 november 2013

Vecka 46

Plötsligt händer det! :) 
Självständigt arbete efter en "att göra lista" på tavlan, stationsarbete utan förvirring, utflykter utan något kvarglömt, arbetsstunder utan brottningsmatcher på mattan. De har blivit stora skolbarn! 
Vi har haft en riktigt bra vecka tillsammans där de visat alla dessa saker. 

I matematiken har vi ägnat åt oss pengar. Varför man behöver det, hur mammor och pappor får pengar, vad de används till. Många bra förslag om hur de själva skulle kunna tjäna pengar hemma. T ex skotta snö, tappa tänder, slänga sopor, passa småbrorsorna, hjälpa till att duka bordet. Sedan har vi även tillverkat spargrisar/kaniner/giraffer/krokodiler… med stor fantasi! 
Utställning pågår utanför klassrummet! 

Var god stör ej! Tillverkning pågår...


I strålande sol hade vi vår Uteskola uppe på "Apberget" (kommer inte ihåg varför vi kallar det så) 
i Hjorthagen. Två övningar: "Räkna knutar" och "Den mänskliga pennan".

Utan att se skulle man följa ett rep och räkna hur många knutar jag knutit på repet. Svårt att både koncentrera sig på att räkna knutar och tänka på var man sätter fötterna.


De skulle även skriva bokstäver som jag viskade i örat på den som stod först i ledet, sedan skulle bokstaven skrivas och de som stod bakom skulle lista ut vilken bokstav. Klurigt...


Efter det blev det fika med utsikt...

… och sällskap!
En väldigt trevlig hjort vågade sig nära och hoppades nog på att 
någon skulle tappa en äppelbit eller två.

Mätt och belåten?

Vi fick även fint främmande på onsdagen. Självaste tomten kom hela vägen från sin grotta på Sydpolen för att besöka oss. Tomten fick både svara på frågor, skriva autografer och förstås, ta emot julklappsönskningar inför julen.


Ha en riktigt skön helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar