fredag 29 november 2013

Vecka 48

En mindre klass än vanligt har det varit den här veckan. Långdragna förkylningar, hosta, magsjukan men även semesterresor till varmare länder har gjort att vi fått större svängrum än vanligt i klassrummet.

Vi har jobbat på med att skriva berättelser, räkna subtraktion och sjungit in frukter på engelska. Med trevliga avbrott som skolbio, tillverkning av glaslyktor för decembermorgonmys, Uteskolan och en stämningsfylld  adventssamling i kyrkan. Inte konstigt att veckorna går fort!

På Uteskolan var en uppgift att på femton minuter klara av så många uppdragskort som möjligt t ex "Hämta ett udda antal löv. Hämta ett jämnt antal pinnar" eller "Hitta tre stenar som väger olika mycket. Ordna dem efter vikt. Tung, tyngre, tyngst." Oj, vad de pyntade sina glasburkar! Med frostsocker, bokmärken, ståltråd, pärlor, röda band, silver/guld band så blev det helt fantastiska glaslyktor som nu står och väntar med värmeljus i botten. Dem ska vi använda nästa vecka när vi varje morgon ska läsa julsaga, dra dagens gåta och sätta upp paket på pappersgranen. Härligt med december!
Förra året var det snö vid den här tiden, men det var ett minst lika entusiastiskt fackeltåg som spred sin värme enda till Mariefreds kyrka. Det var en fin adventssamling med mycket sång och en kyrka fylld till bristningsgränsen av barn och vuxna.  

Hoppas ni får en riktigt fin första advent!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar