fredag 8 mars 2013

Vecka 10

Vilken härlig vecka vi haft och Å vilka fina barn det är!!! Det jag tänkt extra på den här veckan är hur roligt de har med varandra och hur hjälpsamma de är. Visar gärna varandra var saker är, berättar hur man gör för bordsgrannen om mattetalet är för svårt, hjälper till att klippa ut småsaker, vaktar på toaletten om någon inte vill låsa dörren, hjälper till att leta efter borttappade vantar osv osv. Små saker men ack så viktiga för att bidra till den goda stämningen.

I arbetet med kroppen har vi fördjupat oss i skelettet. Inhämtat fakta från bla "Doktor Karins stetoskop" och från barnavdelningen på 1177.se (rekommenderas!), studerat vårt mini-skelett som vi har, skapat egna "Pasta-skelett" och sedan skrivit fakta på dator i skrivarparen. Dessa intressanta konstverk sitter förstås på väggen att beskådas! 

Mycket lim

och mycket pasta gick åt!

Skelett på annat sätt :)

En mycket mycket skön Uteskola med mycket mycket trötta ben efter promenaden upp på berget i Hjorthagen. Väl där efter att ha mumsat på matsäcken var det inga problem att springa upp och ner ungefär trehundra gånger...

På topp!

Utsökt utsikt. Och matsäck.

Vårt lilla Måns Monster har fortfarande inte vågat visa sig, men han har varit inne i smyg och provsuttit soffan i hans kartonghus. Se bildbevis! Vi har lite kvar att ordna åt honom men sen kanske han vågar flytta in. Två uppdrag har vi fått av honom den här veckan. I måndags låg papper med alfabetskluringar i brevlådan och på torsdagen fick vi uppdraget att klippa bokstäver ur tidningar, klistra en namnskylt med både för och efternamn samt att räkna ut hur många bokstäver det var sammanlagt i hela namnet. Pyssligt, roligt och klurigt. Snygga namnskyltar blev det också!

Måns Monster

Leta bokstäver i tidningar

till en färdig namnskylt. 


Idag har vi haft en lugn dag med läsning, matte och lite skapande efter lunch.
Hoppas vi får en strålande sol helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar