fredag 22 mars 2013

Vecka 12

Fortfarande strålande sol och bitande kallt väder ute. Vi längtar efter värmande sol men inte efter en blöt och lerig skolgård. Så att åka iskana och leka i snö ett tag till är kanske inte så dumt ändå...

 På onsdagens uteskola blev det matsäck inne för att inte frysa händerna av oss och sen gick vi till Apotekarängen, gjorde en matematik övning och lekte.  

Siffran jag håller upp visar hur många som ska stå i ringen.

Afrika temat är tillbaka i form av dans. Varje onsdag på idrotten kommer en danspedagog och håller i trådarna. Vi hoppas på att få visa upp resultatet längre fram i vår!

Handklapp i par.


På torsdagen promenerade vi till biblioteket för att byta ut våra låneböcker. Barnen satte sig snabbt och läste och tittade i böcker och tidningar. En mycket mysig stund där läsningen kom till användning. Några hade egna lånekort med och kunde låna hem böcker. Annars kunde man låna på mitt lärarkonto och då lånar man böckerna till skolan. Flera böcker om kroppen fick vi med oss, det finns så många fina och spännande bilder att titta på i dem.

Barnen läste i  soffor...i fåtöljeroch på golv.

Denna vecka har minustecknet blivit presenterat. Förutom arbete i Pixelboken har det också blivit övningar på datorn och pusselutmaningar med Tangram.


Vi avslutade veckan med att prata om lördagens "Earth Hour" som uppmärksammas över hela jorden för att få människor att engagera sig i klimatfrågor. Vi funderade över vad energi är, att vi människor använder jordens resurser (vatten, luft, träd) och vad vi kan göra för att hjälpa jorden att må bra.Vi kom fram till tre bra saker att göra.
* Släck lampan om du inte behöver ha tänt.
* Låt inte vatten rinna ur kranarna i onödan.
* Gå eller cykla istället för att åka bil.

Tänk lite extra på jorden lördag kväll kl. 20.30, 
tänd stearinljus, stäng av TV:n och spela spel tillsammans!
Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar